InstagramFacebookFacebookYoutubePinterestTwitterLinkedin096 707-40-47Рус

Як зробити квіткову композицію своїми руками (відео)

Керівник ландшафтної компанії "Магія саду" Катерина Кордун в програмі "Вдалий проект" на телеканалі "Інтер" розповіла про те, як створити своїми руками подарункову квіткову композицію, яка наповнить ваш будинок навесні.

Для квіткової композиції нам знадобляться:

  1. Тюльпани;
  2. Примула;
  3. Крокуси;
  4. Гіацинти;
  5. Мох для декору;
  6. Цеоліт;
  7. Ємність;
  8. Грунт.

Створюємо квіткову композицію

На дно ємності насипте цеоліт - він послужить дренажем, бо буде збирати в собі додаткову вологу. Засипте цеоліт шаром в 1 см. Цеоліт зробить грунт більш пористим та відкриє доступ кисню до коренів. Не забудьте надіти рукавички для роботи з грунтом.

Потім насипте грунт. Ми використовуємо універсальний грунт, оскільки в природі цибулинні ростуть саме в такому грунті. В даному грунті вже містяться мінеральні добрива, тому додатково не потрібно нічого додавати. Не забудьте залишити місце в ємності для кореневої системи цибулинних рослин. Починаємо формувати композицію з найбільших рослин - гіацинтів. Виймаємо їх з ємності і знаходимо для них місце в горщику.

Сьогодні гіацинти можна купити де завгодно, але в Європу вони потрапили тільки в середині XVII століття. Після сильного шторму до берегів Голландії прибило останки корабля і скрині з товаром. Серед провіанту знайшли і цибулини гіацинтів. Голландці їх посадили - і гіацинти стали другими улюбленими квітами після тюльпанів. А тюльпани були одним з найдорожчих квітів у світі. Вартість однієї цибулини могла перевищувати ціну одного будинку.

Потім дістаньте з контейнерів сонячні тюльпани. У нашому випадку, коренева система тюльпанів сильно зрослася, тому ми їх роз'єднувати не будемо, щоб не порушити. Знайдіть місце для тюльпанів і посадіть, трохи присипавши землею, щоб трималася коренева система в грунті.

Тепер переходимо до крокусів. До речі, в народі крокус ще називають шафраном, пилок якого використовують, як дорогу спецію. За легендою, індійський бог Будда за допомогою шафрану фарбував свій одяг - ця традиція й донині збереглася в релігійних сім'ях. З крокусами наша композиція наповнюється яскравими відтінками весни.

Далі переходимо до примули. Коли ви визначили всі рослини на свої місця - засипте коріння квітів грунтом. Цибулина повинна бути повністю покрита грунтом. В результаті у вас вийде небесно-сонячна картина.

Залишилося створити земляний покрив. Зробимо це за допомогою моху. Я взяла мох сфагнум, а також оленячий мох. Так як в природі цибулинні рослини ростуть в лісі, то ми, немов, повертаємо їх у природне середовище проживання. Наші предки часто використовували лісові мохи, як будівельний матеріал. До речі, зозулин льон і сфагнум використовували для заповнення щілин в дерев'яних будинках.

Доповнимо атмосферу лісу сосновою гілочкою. Наша композиція майже готова. Залишилося тільки полити.

Як подарувати рослинам друге життя

Коли рослини цвітуть - не варто їх викидати. Ми можемо подарувати їм друге життя. А як це зробити я покажу на прикладі альтернативної клумби.

Як тільки засохне наземна частина рослин ми можемо пересадити їх на постійне місце проживання - на грядці, під будинком, на дачі. Але є свої особливості для посадки цибулинних. Обрізаємо засохлу частину рослини дощенту цибулини. Закопуємо цибулину на 2-3 висоти самої цибулини. У нашому випадку гіацинти мають висоту близько 4 см, тому ми закопуємо їх на 12 см. До речі, на ділянці дуже зручно висаджувати цибулини за допомогою взуттєвої ложки.

Зазвичай висадка цибулинних проводиться восени - за 3 тижні до заморозків. Це потрібно для того щоб квіти встигли вкоренитися, але ще не зійшли.

Ми розповіли, як посадити велику цибулину. А зараз ми зробимо те ж саме на прикладі крокусу. Оскільки цибулинка маленька, то глибина посадки буде інша - близько 8 см. Після висадки рослин обов'язково їх поливаємо. Таким чином, вони швидше укореняться і адаптуються до нового місця проживання.

Сьогодні ми вам показали, як наповнити свій будинок навесні не зрізавши при цьому жодної квітки. Наповнюйте свій будинок живою природою і всього вам доброго!

У попередньому випуску програми "Вдалий проект" Катерина Кордун показала, як створити композицію з орхідей своїми руками.

Отримайте безкоштовну консультацію

Ми отримали ваш запит. Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом.
Виникла помилка. Повторіть або зателефонуйте нам.