InstagramFacebookFacebookYoutubePinterestTwitterLinkedin096 707-40-47Рус

Історія ландшафтного дизайну

Трендом в сучасному ландшафтному дизайні є Природний стиль, який відтворює в саду природну натуральність. За це його також називають стиль Натургарден або Дикий сад.

Щоб зрозуміти, як Дикий сад набрав популярності в консервативній Європі, треба зануритись в історію ландшафтного дизайну.

Формальний сад

Довгий час в європейському садово-парковому мистецтві панував Формальний сад (класичний/регулярний) - жорсткий, формальний, вибагливий, оснований на симетрії, синхронності та антиприродних рисах. Авторами цих садів були архітектори, які вибудовували ідеальні схеми розміщення рослин. Сад прирівнювався до витвору мистецтва, де митці старанно надавали рослинам складні форми, показуючи владу людини над природою. Такі сади вимагали безперевного людського ресурсу, коштів, і були доступні лише вузькому колу аристократів.

Пейзажний (Ландшафтний стиль)

У 18ст. починається Доба Просвітництва - епоха змін, з ідеєю загальної рівності. Вона вплинула і на садових творців, що взяли лозунг - природа вище мистецтва.
В Англії формується Пейзажний/ Ландшафтний стиль, покликаний  зберігти натуральність рельєфу місцевості, передати "не спланований" вигляд ландшафту. Він включав безкраї зелені галявини з ідеально вистриженим газоном, по яким, наче ненавмисно, були розкидані мальовничі групки дерев. Тепер основою озеленення ландшафта стає дизайн.

В 19ст. активний поштовх до садівництва дає завезення в Європу рослин з усього світу. Різноманіття декоративних рослин швидко зростає, а з ним і необхідність вміти обирати і поєднувати ці рослини.

Природний стиль

В 20ст., з настанням віку високих технологій, починається ера дослідження світу, пізнання культур і природи різних країн. Це вплинуло і на ландшафтний дизайн. Дизайнери експериментують в садах, змішуючи стилі, рослини, культури та навіть епохи. Ландшафтний дизайн стає не розкішшю, а нагальною потребою власників земельних ділянок. Водночас підхід до садового дизайну змінюється в бік екологічності, формується дизайн "нової хвилі" - Природний стиль.

Якщо Ви мрієте про свій унікальний дизайн саду, але не маєте для цього знань і часу, звертайтесь до компанії ландшафтного дизайну Магія саду від Катерини Кордун. Наш ландшафтний дизайнер допоможе підібрати стиль, рослини та розробить детальний ландшафтний проєкт. Ми також виконуємо стандартне озеленення, де в основі буде рулонний газон Київ.


Отримайте безкоштовну консультацію

Ми отримали ваш запит. Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом.
Виникла помилка. Повторіть або зателефонуйте нам.