InstagramFacebookFacebookYoutubePinterestTwitterLinkedin096 707-40-47Рус

Літній догляд за садом

Навесні проводять перший етап догляду за садом - чистка і підготовка його до теплого сезону. Після цього починається активний ріст рослин, цвітіння, формування плодів. І ось наприкінці червня в саду потрібно провести літній догляд.

Стрижка і формування

За весну і початок літа у дерев і кущів активно відростають молоді пагони. До середини літа вони вже повністю сформуються і одерев'яніють, тому саме час проводити стрижку і формування крони. Літня обрізка рослин стимулюватиме зростання нових бічних пагонів, для надання густоти кроні. Крім того видаляються всі гілочки поламані або травмовані сильними весняним грозами. І особливо актуальна стрижка і формування для дизайну саду, щоб він виглядав акуратним і охайним.

Видалення бур'янів

Проводиться по всій площі газону перед його стрижкою. Якщо у Вас якісно покладений і доглянутий рулонний газон, то кількість бур'янів буде мінімальна, хоча все одно їх слід ретельно видаляти. Також, проти бур'янів, газон обробляємо гербіцидами спрямованої дії. Вони практично повністю усувають бур'яни, і при цьому ніяк не шкодять злаковим.
Обов'язково проводити прополку в пристовбурних кругах плодових дерев, на клумбах, між рясними стеблами квітів і кущів. Всі залишені бур'яни будуть тягнути з рослин життєдайні соки.

Добрива

Влітку сад удобрюємо комплексними мінеральними добривами. Вони забезпечать рослинам якісний ріст і розвиток, надавши їм мінерали і речовини для поліпшення обміну речовин.

Догляд за композиціями

У літній період багато рослин вжевідцвітають і починається формуванняплодів, на що витрачається багато життєвоважливих ресурсів. Тому видалення сухих суцвіть так важливо, адже воно перенаправить сили рослин, в першу чергу, на нарощування здорової і соковитоїй фітомаси. А урослин, які продовжують цвісти, така чистка стимулює другу хвилю цвітіння, зробивши його більш рясним. І, знову ж таки, зовнішній вигляд саду стане набагато естетичнішим.

Профілактика шкідників і хвороб

Високі літні температури, в поєднанні з вологою, створюють сприятливе середовище для появи на рослинах грибка. А також для активного розмноження всіляких шкідників. Та й суха спекотна погода сприяє появі кліща. З цих причин, на протязі всього теплого періоду, проводимо регулярний огляд рослин на наявність шкідників і хвороб. Виявлені такі на початковій стадії набагато легше усунути або вилікувати. І звісно, профілактична обробка рослин комбінацією препаратів від хвороб і шкідників, значно підвищує шанси зберегти сад здоровим протягом всього теплого сезону.



Компанія Магія саду надає послуги з розробки та реалізації ландшафтного дизайну в Києві і області. Також у нас можна замовити разовий або комплексний догляд за Вашим садом. На нашому сайті в розділі ціни, представлений весь спектр робіт в ландшафтному дизайніі і ціна на них. 

Отримайте безкоштовну консультацію

Ми отримали ваш запит. Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом.
Виникла помилка. Повторіть або зателефонуйте нам.