InstagramFacebookFacebookYoutubePinterestTwitterLinkedin096 707-40-47Рус

ТОП-5 антитрендів в ландшафтному дизайні

Сад з давніх часів являється традиційною формою організації простору за допомогою зелених насаджень. Хоча саме поняття ландшафтний дизайн сформувалося лише у 20 столітті. З того часу садовий дизайн активно застосовується в усьому світі, а також, як і всі інші напрямки дизайну, змінюється та вдосконалюється під впливом сучасних модних тенденцій у суспільстві.


Сайт Вікіпедія так характеризує ландшафтнийдизайн та його основні положення:

  • Простота
  • Зручність та практичність
  • Естетична цінність (краса)

Тому багато декоративних прийомів ландшафтного дизайну вже виглядають застарілими, як з естетичної, так і з практичної точки зору.

1. Відсипка клумб камінням різного яскравого кольору.

Такий дизайн створює додаткову роботу в саду. Яскраві камінчики різних кольорів поступово змішуються між собою ,розлітаються по ділянці,  порушуючи зовнішній вигляд клумби і саду в цілому. Практичніше вибрати відсипку камінням натурального кольору, за яким треба менше догляду і обслуговування.

2. Одночасно декілька різних варіантів мульчі на одній клумбі.

Використання різних видів мульчі на одній клумбі створює хаос та дисгармонію в ландшафтному дизайні саду. Краще розділити різні види мульчі для різних клумб. Кора, кам'яна крихта, річкова галька - все має бути окремо, відповідно до потреб рослин, або ж дизайнерской задумки.

3. Високі кольорові пластикові бордюри.

Пластикові елементи в саду здешевлюють його естетичний вигляд.
Для створення чітких меж між клумбами і газоном, чи садовими доріжками, монтуйте "потаємну" бордюрну стрічку з пластику, яку майже не видно. Вона створить чіткі лінії меж, без зайвого декору.

4. Клумби обгороджені по периметру камінням.

Такий ландшафтний прийом виглядає неохайно та не природньо. Доцільніше формувати навколо композицій бордюрну посадку з низькорослих рослин - невисоких декоративних злакових трав, самшиту.

5. Яскраві керамічні фігурки (гноми, слони, казкові персонажі).

Як декор для саду краще використовувати нейтральні по формі та кольору предмети дизайну, бажано садової тематики. Наприклад - стильно виглядають керамічні, бетонні, дерев'яні кашпо природніх кольорів, а при цікавому наповненні, вони стануть родзинкою саду, прикрасять терасу, балкон, вхідну зону і т.д.
Обирайт ев дизайні саду ненав'язливі прикраси - садові фонарики, незвичайні освітлювальні прибори, сучасні садові скульптури зрозумілих форм або навпаки зовсім абстрактні, сюрреалістичні.

Досвідчений ландшафтний дизайнер, розробляючи ландшафтний проект, завжди порадить цікаві ідеї, щоб створити сучасний садовий дизайн. Саме такі спеціалісти працюють в компанії Магія саду від Катерини Кордун. Ми не просто виконуємо озеленення та вкладаємо рулонний газон Київ, ми створюємо сучасний ландшафтний дизайн з індивідуальним підходом до кожного клієнта. Тут можна дізнатись все про ландшафтний дизайн Київ ціна.

096 707-40-47 Катерина. 



Отримайте безкоштовну консультацію

Ми отримали ваш запит. Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом.
Виникла помилка. Повторіть або зателефонуйте нам.