InstagramFacebookFacebookYoutubePinterestTwitterLinkedin096 707-40-47Рус

Хвойні рослини для саду

Сучасний сад важко уявити без хвойних рослин. Завдяки великій різноманітності забарвлень і форм, хвойні створюють вражаючі композиції. Навіть повністю хвойні сади, при вмілій комбінації рослин, виглядатимуть яскраво та насичено. Якщо Ви не особливо любите ці рослини, додайте в дизайн саду хоча б невелику хвойну групу, і ці вічнозелені жителі саду цілий рік надаватимуть декоративності ландшафтному дизайну на ділянці.

Хвойні рослини для саду

За останні десятиліття стався прорив у селекції хвойних. Сьогодні купити хвойні рослини у Києві можна різноманітних видів та сортів у величезному асортименті. Вибір хвойних для саду неймовірно великий: високі, карликові, подушкоподібні, плакучі, зонтикоподібні і на штамбі, вони також відрізняються формою крони, кольором і текстурою хвої.

Популярні хвойні рослини у ландшафтному дизайні:

  • Туя. Власниця лускоподібної хвої, забарвлення якої буває від світлих до темних зелених тонів, і навіть золотистих. Крона пишна і щільна, добре піддається формувальній стрижці і надовго утримує форму. У нас можна купити туї 4 видів, але найпопулярніша Туя Західна.
  • Ялівець. Більшість його сортів є швидкозростаючими хвойними. Кольори хвої варіюються від яскраво-зеленого до синюватого, іноді жовтого та золотого. Ялівець звичайний має кілька форм: стелиться, чагарникова та деревоподібна. Завдяки цьому він має широке застосування в ландшафтному дизайні.
  • Сосна. Хвоя її буває різною за жорсткістю і довжиною - від 4 до 20 см. Залежно від виду стовбур сосни може бути прямий або вигнутий. Саме сосну найчастіше обирають на формування мальовничого Бонсая.
  • Ялина. Має коротку хвою різних відтінків зеленого, блакитного і сизого кольорів. Для неї характерна пірамідальна або конусоподібна крона, що відразу виділяє ялини серед інших рослин. Хоча є й оригінальні сорти ялин асиметричної форми, що стелиться, або ж подушкоподібні.


Існують види, які в садах застосовують в основному в одиничних екземплярах, як цікавий акцент у композиціях, наприклад такі декоративні хвойні дерева, як: ялиця, тис, тсуга та ін. з розряду рідкісні войні рослини.

Композиції із хвойних рослин

Поєднання хвойних з іншими рослинами широко застосовується в декоративних композиціях і міксбордерах. Універсальними є композиції з хвойних та листяних рослин.

Для поціновувачів квітучих багаторічників варто звернути увагу на композиції з хвойних та гортензій, хвойних та троянд.

Вибираючи місце для хвойних у саду, пам'ятайте – ці вічнозелені представники флори визначатимуть структуру саду навіть узимку. Тому краще садити їх на найпомітніші місця. Наприклад, хвойні композиції перед будинком з порога зустрічатимуть гостей, прикрашаючи сад у будь-який сезон.

Популярні в ландшафтному дизайні композиції з хвойних і чагарників уздовж паркану. У такому разі вони не тільки озеленюють територію, а й виконують роль вічнозеленого живоплоту.
Особливо виграшно виглядають хвойні рослини на тлі світлої зелені газону, створюючи контраст зелених відтінків у дизайні саду.

Догляд за хвойними рослинами

Хвойні досить прості і не вибагливі у догляді. Їм потрібен регулярний і якісний полив, з чим найкраще впорається встановлений на ділянці автополив.Садові сорти хвойних потребують підживлення - достатньо використовувати універсальні добрива кілька разів на рік.

Щовесни проводиться санітарна обрізка і чищення крони, а ось формувальна стрижка - за бажанням. У деяких видів хвойних періодично необхідно проріджувати крону, для її кращого провітрювання.

Хвойні рослини здебільшого морозостійкі і не вимагають укриття на зиму. А ось сортам з м'якою хвоєю, таким як туї, ялівці, назиму потрібно не туго зв'язувати крону, щоб вона не деформувалася під вагою снігу.

Фахівці компанії ландшафтного дизайну Магія саду пропонують послуги з вибору та купівлі хвойних рослин у Києві та області. Ми також надаємо широкий спектр ландшафтних робіт - від укладання рулонного газону до повного благоустрою садової ділянки. Ціни на ландшафтний дизайн є на нашому сайті або за тел. 096 707 40 47 Катерина.

Отримайте безкоштовну консультацію

Ми отримали ваш запит. Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом.
Виникла помилка. Повторіть або зателефонуйте нам.