InstagramFacebookFacebookYoutubePinterestTwitterLinkedin096 707-40-47Рус

Особливості поливу

Полив - начебто найпростіший етап догляду за садом. Про що тут можна сказати? Ось рослини, ось вода, з'єднав одне з іншим і готово. Проте в інструкції по догляду за садом, яку ми залишаємо своїм замовникам, перший пункт - це технологія поливу.
Звичайно, якщо у Вас на ділянці автоматична система поливу, то це набагато полегшує завдання. Ось основи, які повинен знати кожен власник саду:

  • Норма поливу - в середньому 20 хв. на добу (мається на увазі, що автополив включається на цей час і поливає всі рослини в саду. При цьому погода - без істотних опадів, температура до + 30 °).
  • У спекотну суху погоду️ - 2 рази по 20 хв. на добу (вранці і ввечері).
  • У холодну і вологу погоду - 10 хв. 1 раз на добу.
  • При опадах - полив відключений.


Окремо варто сказати про полив тільки посаджених рослин. Він повинен бути рясний, навіть якщо грунт вологий після дощу. Для плодових і дерев великого розміру потрібно мінімум 5 - 8 відер води.
Тільки покладений газон в перші тижні варто поливати так, щоб земля під ним була вологою на 2.5 см вглиб. Ідеально виконають такий полив дощовики, вони дають рівномірне покриття всієї площі газону.
Перед зимівлею необхідно здійснити вологозарядний полив, адже рослинам не можна зимувати в сухому грунті. Потрібно рясно пролити всі дерева і великі кущі перед початком морозів.

Компанія Магія саду завжди чесна зі своїми замовниками. Ми надаємо гарантію на все озеленення тільки при наявність автополива. Чому так?
За багато років роботи в ландшафтному дизайні, можна сказати точно - "людський фактор" грає велику роль. Власник може забути полити, чекати дощу, довірити полив охоронцеві/ сторожу/робітникові. Або ж проведений полив може бути поверхневим, коли вода змочила лише верхній шар, не дійшовши до коренів. І в результаті - рослини засихають.
І навіть при наявності автополива трапляються недоліки. У нас був випадок, коли контролер був неправильно налаштований власником, і запускав полив по 3 рази на день в умовах активних дощів. По факту - замокші рослини почали тьмяніти на очах.
А ще, відмінне рішення для контролю автополива - це Контролер Wi-Fi, який налаштовується через додаток на телефоні. Важлива його функція - можливість контролювати полив з будь-якої точки світу, де є інтернет. Супер знахідка для тих, хто часто в роз'їздах або багато працює.


Компанія ландшафтного дизайну Магія саду, завдяки великому досвіду в сфері озеленення, враховує всі тонкощі посадки, поливу та догляду за садом. Ми із задоволенням встановимо і правильно налаштуємо для Вас автополив в Києві і області, так щоб жодна травинка не залишилася без життєдайноі вологи.

Отримайте безкоштовну консультацію

Ми отримали ваш запит. Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом.
Виникла помилка. Повторіть або зателефонуйте нам.