InstagramFacebookFacebookYoutubePinterestTwitterLinkedin096 707-40-47Рус

Сад в природньому стилі

Сад в Природному стилі, або Еко-сад - це ландшафт максимально наближений до природи, але впорядкований людиною. Дизайн природного саду має глибоку ідею - це компроміс між декоративністю і практичністю.

Натуральні, дикі сади вперше виникли в Нідерландах та Німеччини, в якості експеримента для дизайну парків. Головна мета їх полягала в створенні яскравих, декоративних садів, які потребують мінімум дорогих ресурсів - вода, електроенергія, частий догляд і обслуговування. Даний експеримент мав успіх, природний стиль став основою майже автономних садів, і почав набирати попит у приватних садоводів.

Як створити сад в природному стилі своїми руками?

Іноді стиль Натургаден сприймають, як природний хаос. Насправді ж природний стиль потребує ретельного планування, яке треба продумати, як досвідчений ландшафтний дизайнер.
Основні правила природного саду:

  • Використання багаторічних місцевих рослин. Такі рослини вже акліматизовані до умов навколишнього середовища місцевості, тому легше приживаються, стійкі до шкідників.
  • Планування динамічних композицій. Тобто створення рослинних міксбордерів, які будуть передавати сезонні зміни, постійно зберігаючи декоративний ефект.
  • Продуманий асортимен рослин. В природних садах найбільше площі відводиться квітникам, проте не варто садити "всього по трохи". Сплануйте список конкретних рослин і висаджуйте їх групами, так щоб вони перекликались в різних частинах квітника. Обов'язково додайте декоративні злаки, які нададуть саду руху та легкості.

Компанія ландшафтного дизайну Магія саду від Катерини Кордун вже багато років працює в сфері ландшафтного проектування. Всі ландшафтні роботи ми виконуємо з розумінням і душевністю - від посадки рослин до укладки рулонного газону Київ.

Отримайте безкоштовну консультацію

Ми отримали ваш запит. Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом.
Виникла помилка. Повторіть або зателефонуйте нам.